Yoga - den perfekte metode til at nedsætte dit forbrug

2023-06-20

Ved dette års folkemøde på Bornholm Vi gøglede lidt på scenen, og jeg lignede måske Sol over Gudhjem, men mit budskab var alvorligt nok: HJERNEPAUSER er vigtige – for såvel vores tænkeevne som vores hjernesundhed.

En lille hjernepause kan fx gøre en stor forskel for fx koncentration, strategisk tænkning, hukommelse, kreativitet, problemløsningsevne, overblik, mental udmattelse og stress.
Hjernepauser er dermed et ret konkret sted at starte for alle, der ønsker at ændre verden og hverdag til det bedre.Stor tak til Lundbeckfonden / Lundbeck Foundation for at sætte dette vigtige tema på dagsordenen, tak til Peter for at være en fremragende moderator og tak til publikum for engageret at løse hjernepause-dilemmaer undervejs.💛🌞#brainbreaks #folkemødet #pauser

Jeg er meget enig med Pia Hauge Bentsen, som i selskab med Peter Lund Madsen og mange andre var til Folkemøde på Bornholm, i, at hjernepauser er vigtige. 

Fint, at den vestlige verden nu overbevises, langsomt går det, fordi forskning tager tid. Mange har lidt! Værre end en krig og flere er ramt.

Løsningen er tusind år gammel og har holdt folk i balance uden at belaste jorden og dens ressourcer.

1. Bevægelse med omtanke

2. Trække vejret så mellemgulvet styrkes

3. Sidde stille og roligt og koncentrere sig om sin vejrtrækning.

Det er recepten for mange af de lidelser vores kontemporære samfund har skabt. Løsningen findes i din krop og dig selv. Uden brug af apps, props og energi - kun menneske til menneske. 

Med yoga finder du løsningen i din krop og dig selv. 

Ingen brug for maskiner og produkter, ingen brug af ressourcer. Alt det som bare er skabt af vores grådige samfund, det samfund som får os til at tro, at det eneste det gælder om er at tjene penge og bruge dem. Det er ikke populært at sige det, men løsningen ligger i at nedbringe forbrug end i at lave mere energi til at dække et stigende forbrug.