BØRN OG YOGA

Børn elsker at lære nyt, bruge deres krop og bevæge sig og lege. Det kommer til dem helt naturligt, når muligheden byder sig.

God yoga er simpel og kombinerer leg og bevægelse. God yoga styrker og hjælper dit barn hele livet.

Yoga med dit barn

Enkle ideer til yoga i hverdagen derhjemme

Få inspiration til at lave aktiviteter derhjemme.

Musik

På Youtube:
Afslapning i naturens rum
Stykke 1 - 24 minutter
Stykke 2 - 1 t 5 minutter


Natur

De store dyr i Afrika - 8 minutter

Skovens stilhed - 5 minutter

Yoga for børn i Roskilde

Hold øje på facebook: Grangeyoga

eller skriv og spørg - Susanne@grangeyoga.com

Workshops

Yogapatruljen 

Vi opdager naturen og bruger den til at lave yoga i. Vi udforsker vores sanser så det er ikke altid vi har sko på. 

Forældre kan gå en tur i mens eller være med. Vi er kun udenfor, så tag tøj på der passer til vejret. 

Vi holder ved hele året.

Alle er velkomne, men børn yngre end 8 år skal have en voksen med. 

Tilmelding på SMS 53 61 21 24 eller mail. Skriv dit navn, alder, adresse og en forældrekontakt.

Deltagelse kræver medlemskab.

Pris: 20 kr pr gang.

Medlemskab: 100 kr/år.

Yoga til specielle lejligheder

Børnefødselsdag med yogaleg.

Lad ungerne opleve yoga med deres venner. Med yogaen som indgang former jeg en hyggelig og sjov time for legekammeraterne. Alt efter alder tilpasses øvelser og historier væves ind i legen. Målet er at skabe glæde og sammenhold og give børnene en harmonisk oplevelse i en begivenhedsrig dag. 

Kan arrangeres med kort varsel.


Der er forskel på voksenyoga og børneyoga.

Børneyogaens mål er at styrke den fysiske krop, for med en stærk krop og vejrtrækning opnås en stærk psyke og viljestyrke.


Yoga er et supplement til alle andre aktiviteter børn laver. I yogaen kombineres en perlerække af øvelser og udfordringer, som indirekte udfordrer og forbedrer barnets balance, hukommelse, koncentration og som styrker det i sin helhed fysisk og psykisk. Derudover udvikles barnets evne til at samarbejde, at tage hensyn og respektere både mennesker og natur. Yogaundervisningen inkluderer endvidere disciplin, og udfordrer barnets vedholdenhed og tålmodighed og ikke mindst motorik.


Unge mellem 13 og 17 år har brug for at udvikle deres fysiske og psykiske indre styrke og ro for at finde vej gennem daglig og perioder med mange udfordringer.


Vi tager udgangspunkt i klassiske yogaformer, som mange børn kan lave når blot de motiveres lidt og får vist vejen. De unge får mulighed for at opleve yoga, som vil gavne dem nu og senere


Voksenyoga bygger videre på den krop vi står med her og ny og de individuelle særheder vi har. Når vi bliver ældre kræver kroppen stadig fysisk vedligehold, men også mere tid til at udvikle vejrtrækningen og dermed kontrollen over vores psyke og tankevirksomhed. Dette hjælper os til at opnå klarhed og nå vores mål både på kort og på lang sigt.


Traditionelt set betyder det, at vi med alderen bør bruge mere og mere tid i pranayama og meditation end i asana - kropsøvelser. Lidt svært at acceptere i vores samfund.


Yogaens øvelser gør godt i den fysiske krop. De kan mærkes, lige når vi laver dem og nogle gange et stykke tid efter. Men den fysiske tilfredshed aftager relativt hurtigt. Den dybere effekt derimod på det fysiologiske og psykiske plan ses og mærkes oftest først efter nogen tid, somme tider tager det lang tid. I længden sker de store forandringer. Vil du yderligere øge effekten kræves vedholdenhed og gentagelse indenfor 24 timer. Først da er du på vej mod yoga og opdagelsen af dit fulde potentiale.

På mine hold tilbyder jeg en balanceret yogaform, som opbygger, vedligeholder og forebygger. Vi arbejder grundigt med rygsøjlen alle øvrige led. Du bliver guidet på en blid, nænsom og rolig måde. Mit mål er at skabe yogatimer, som giver dig muligheden for at komme nærmere dig selv og få det bedre i og med din krop.