Yoga og latter

Vi ved det. Når vi griner og bliver glade, sker der forskellige ting i kroppen. Vores følelser påvirker kroppens produktion af hormoner altså den kemiske sammensætning i blodet. Det er spænende fordi, vi ved at påvirke vores humør kan påvirke vores sundhed.

Meget ved vi om de processer. Jeg vil her pirre din nysgerrighed i forhold til hvad der sker i dig når du griner, så kan du selv læse videre. 

I denne workhop bliver yogaen kombineret med latter. Vi starter blidt ud med påtaget latter og lad os så se hvad det bringer. Vi skal lave guidede og frie bevægelser. Vi tager udgangspunkt i klassiske enkle yogabevægelser og arbejder med fundament og lethed. I hver øvelse væver vi smil, latter og kropsbevidsthed ind, så vi får en oplevelse af et smukt billede af os selv som frie og lette. Der vil både være stående, liggende og siddende øvelser. Vi slutter af med afspænding.

Latter og Yoga er en kombination af store og små bevægelser, som er enten direkte kontrollerede og igangsat af dig selv eller som kommer spontant i udviklingen af din latter. 

Baggrunden for denne nye kombination er min øgede fokus på, hvad vi selv kan, som ikke kræver honorarer, uddannelser eller præparater, men blot dig selv som ressource.

Varighed: Fredag: 1 time of 45 minutter - søndag: 3 timer.

Mere information - hvad kommer der ud af latter
Og så lidt flere detaljer. Når du griner:
- udløser kroppen endorfiner, der virker som en form for narkotika for kroppen, hvilket kan betyde, at din smertetærskel øges. Nyttig viden for de som døjer med spændingshovedpine, ryg- og muskelsmerter eller kærestesorger. Undersøgelser har vist at latter hjælper.
- øger du antallet af hvide blodlegemer og immunglobin A, der er med til at bekæmpe sygdomsbakterier. Derudover kan latter også reducere produktionen af hormonet kortisol og dermed virke lindrende på stress og depression.
- styrker din lungekapacitet, da du bruger lungernes fulde volumen, og samtidig bliver der luftet ud i lungerne. 
- gavner du også din fordøjelse ved at massere de indre organer og øge blodgennemstrømningen til organer og muskler. Du udskiller også nogle enzymer i mavesækken, som kan være med til at beskytte mod mavesår. På sigt og ved en reel daglig grineindsats, kan du også tabe dig.
- kan det også være med til at sænke dit blodsukker. 
- øger din puls og dermed udvides dine blodåre. Den øgede blodcirkulation styrker iltningen af hjertemuskulaturen, hvilket modvirker dannelsen af kolesterol i kranspulsåren og mindsker risikoen for blodpropper i hjertet. 
- øges din kropstemperatur. Så har du svært ved at få varmen, er det bare med at grine løs.
Og så ved vi, at latter styrker din livsglæde og gør dig mindre bekymret. Det smitter. Latter styrker din forbindelse til andre mennesker og ler du ofte, udvikler du en evne til at se det positive og morsomme i en situation. Hjernen reagerer i øvrigt automatisk på latter og smil, så når du trækker på smilebåndene udløser kroppen stoffer, der får dig til at føle dig godt tilpas. Latteren øger blodtilstrømningen i hudens blodkar, og muskulaturen i ansigtet strammes op, når du griner. Latteren stimulerer også tårekirtlerne og giver dig mere levende øjne.
Et smilende ansigt er også mere imødekommende og tiltrækkende end et surt og alvorligt. 
Det var de korte træk, men ikke så lidt endda. Vil du vide mere, kan du læse her og her.