Susanne Bang Grange

Mødet med yoga

I det lille grønne land Malawi i det sydlige Afrika, møder jeg astangayoga. Min lærer er en canadisk akupunktør. Vi praktiserer og udforsker yogaen sammen med mange andre og mærker dens effekt. Derudover er der det sociale aspekt. Vi mødes efter vores træning og kombinerer gerne løb med yoga og brunch og anden hygge. Dette sammenhold og venskab giver os stor velvære og glæde i denne ukendte del af verden, hvor vi er blevet udstationeret med mit job. 

Gravid
På sundhedssiden er mine hormoner i ubalance. Den eneste men ret generende gene er at jeg ikke kan blive gravid. Gennem en tålmodig og vedholdende indsats gennem de fire år i Malawi og endnu lidt tid i Danmark og en investering i med akupunktur, zoneterapi, psykoterapi, kinesiologi, homøopati, urter og yoga bliver jeg gravid.  

Mor
Efter en fin graviditet med yoga som prioritet (hovedstand til få dage før fødslen) fødes vores datter i 2006 i vand derhjemme. Hun spiser flittigt og er sund og rask. Jeg tilpasser mit liv og lader naturen guide mig i at være mor. 

Karriere og nummer to
Karrieren tager over for en tid og vi rejser til Uganda. Jeg bliver gravid helt uden hjælp. I 2009 tager vi på tre måneders visit til Danmark, hvor vores andet barn fødes også i vand derhjemme. 

Yoga og kiks
Nu har jeg orlov og det er her jeg kommer tilbage til yogaen og begynder også at undervise. Jeg fokuserer nu på yogaen og på at dele den med andre. Derudover starter jeg en lille produktion af kiks, knækbrød og cookies op i Kampala.

Mor og yoga i Mellemøsten
Vores beslutning om at tage til Jerusalem bringer mig tættere på yogaen. Jeg arbejder tålmodigt og vedholdent på at introducere yoga i hjertet af Jerusalem blandt de lokale. Jeg lærer meget af mine elever og er dybt taknemmelig over dette møde. 

Mødet med yogaterapien
I 2015 møder jeg yogaterapien gennem et fint menneske fra Mellemøsten. Hun underviser og rejser i Europa. Rettidigt kan man sige, da min skæve ryg begynder at presse mit hjerte og jeg udvikler arytmi. Jeg indskriver mig på yogaterapiuddannelsen, som begynder samme sommer, og rejser til Frankrig. Min lærer Dr. Natesaen Chandrasekaran laver et personligt terapiprogram til mig. Efter mindre end tre måneder forsvinder mine symptomer. Jeg var ikke i tvivl om, at yogaterapiuddannelsen var det næste skridt. Læs mere om min uddannelse her.

Rejsen til Danmark
Sommeren 2017, sagde vi farvel til Jerusalem og drog til Danmark. Det var ikke et let farvel. Mange venner havde vi fået og min yogaundervisning havde god slået fine rødder og blomstrede. Jeg tænkte, det ville blive let at vende tilbage en gang om året eller oftere, men det skulle vise sig at blive sværere end jeg troede.

Tiden før jeg mødte yoga
Jeg er oprindeligt uddannet agronom fra Landbohøjskolen. Da jeg arbejdede som agronom var jeg ansat i EU-Kommissionen og DFID i Malawi, i FødevarErhverv i Danmark samt i FNs Fødevareorganisation i Uganda.

Mit arbejde med yoga
Jeg arbejder for at give mine elever og mennesker omkring mig, de bedste værktøjer og redskaber til at finde velvære og glæde ved deres egen krop og livet. Jeg er grundlægger af bevægelsen Wellbeing for all now, hvis formål er at fremme velvære for alle, uanset deres situation og hvor de er. 

Min vision
Jeg ønsker, at vi skal blive bedre til at dele ideer og kompetencer, som løfter os og motiverer os til en passende god og sund livsstil, tilfredshed med os selv og andre. Jeg arbejder dagligt for at blive bedre til at tage hensyn til natur og miljø.  

Mit motto 
Mit motto er, at leve mit liv inpspireret af yoga. Min forankring i yoga og mit eget indre er som en stærk urokkelig klippe, jeg altid kan stole på og altid kan støtte mig til. Et sikkert rummeligt sted med en uendelig dybde af viden, indsigt, åbenhed, tilgivelse og kærlighed. 

Tak for at du læste.