MIN UNDERVISNING

Fundamentet for min undervisning er hathayoga. Jeg har et bredt kendskab til de 100 mest almindelige yogaøvelser, som bruges i hathayogaen. Disse øvelser tilpasser mine elevers niveau med varierende styrke- og smidighedsgrad for at den enkelte elev selv kan finde sit niveau og balance i hver øvelse.

Den overvejende del af undervisningen er asanas, dvs. stående, siddende og liggende øvelser og bevægelser, som påvirker kroppen og dens organer samt psyken. Vejrtrækningsteknikken er vigtig og vi arbejder på at indlære denne dels i konkrete øvelser og dels i hver enkelt asana. 

Ofte arbejder vi med en vejrtrækningsrytme, således varieres længden af indåndingen, udåndingen og pauserne i mellem, alt efter hvilken effekt jeg ønsker at give mine elever. 

Når jeg oplever, at mine elever er klar, underviser jeg dem også i pranayama, vejrtrækningsteknikker. Dem øver vi uden bevægelse, og det er derfor vigtigt, at vi kan sidde komfortabelt og med en afspændt krop og et nogenlunde stille sind, før vi kan få et godt udbytte af pranayama.

Senere i forløbet, når eleven har en god asana og pranayama praksis begynder vi på meditation og chant.

Min undervisning har jeg lært direkte fra mine lærermestre Bernard Bouanchaud og Dr Natesan Chandrasekaran. De har begge lært direkte fra Sri Krishnamacharya og hans søn T.K.V. Desikachar. Vores undervisning følger viniyogaens princip om, at vi begynder, der hvor vi er. Du kan læse mere om viniyoga. 

Min undervisning

For mig er yoga kilde til glæde, balance, ro, fornuft, motivation, klarhed, retning, målretning, udfordring, styrke, inspiration, omsorg og kærlighed. Yogaundervisning er et håndværk, som læres dels under uddannelse og dels i jobbet. Jeg er ustandseligt i overvejelser om min undervisning og min indsats i forhold til, hvordan jeg både online og i personligt møde kan styrke, stabilisere og berige mine elever.

Mit mål er at inspirere og motivere dig til at finde rum og tid til at læse, lære og fordybe og øve dig i hvad som helst, så du kan blive udvikle et fredeligt, kærligt forhold til dig selv med balance udvendigt og indvendigt. Den bedste start du kan give dig selv er fysisk aktivitet, hvor du kommer ud af hovedet og ned i kroppen og mærker dig selv. Det kan viniyoga hjælpe dig med.  

Jeg tilbyder undervisning, der er tilpasset din fysiske og psykiske form samt dine behov. Vi praktiserer asanas, åndedrætsøvelser, visualisering og afspænding i gruppeundervisningen. Derudover underviser jeg enkeltelever, hvor hver asanas, pranayama mm tilpasses specifikt til dig og dine behov. Jeg arbejder her på alle niveauer afhængig af elevens udviklingstrin og kapacitet dvs. bandhas, dhyana, dharana, mantras samt afslapning inklusive yoga nidra.

Du behøver ingen form for forkundskaber, styrke eller smidighed. Kom som du er og du vil med de passende øvelser udvikle det, som din krop har behov for. 

Jeg glæder mig til at møde dig, hvor du er.

Namaste

Læs mere om hvad mine elever siger her.