VIDEN

Vil du inspireres til forandring?

Jeg synes stadig godt om denne post fra Svend Brinkmann. Men i år mangler den noget. Vi må hjælpe de unge ind i et flow af at nedsætte forbrug..... af ALT! Det må blive den nye mode - den lille sorte bliver til genbrug er mere værd end nyt. Vand er en sjælden ressource, madspild findes ikke ... meget andet...

Ved dette års folkemøde på Bornholm Vi gøglede lidt på scenen, og jeg lignede måske Sol over Gudhjem, men mit budskab var alvorligt nok: HJERNEPAUSER er vigtige – for såvel vores tænkeevne som vores hjernesundhed.

De sociale medier er blevet unges foretrukne kommunikationsvej. 10 ud af døgnets 24 timer eller måske mere bruges med et "device" i hånden. Tik tok, Snap chat, facebook, instagram … alle steder eksponeres I til en forvrænget virkelighed… eller i hvert fald oftest forvrænget. Det ved I vel godt… eller.. det er jo bare sådan, det er.

Vi er alle på vej, i udvikling ... om vi vil det ellers ej. Og det er godt, det er naturligt. Jo mere vi lader os bære med, jo længere kommer vi. Vigtigt er det dog at bevare sig selv i det hele og hele tiden komme tilbage til den vej DU vil tage. Du har ansvar og du tager det. Det er dig der bestemmer....

Holdning

2023-05-03

Forleden skrev jeg om den primære effekt af den runde ryg. Kropsholdningen har også flere sekundære effekter blandt andet har den betydning for vores mentale tilstand, humør og kapacitet. Jo mere vi hænger forover jo mindre energi, lyst, gejst - vi lukker ned.

If you need a little soother for your eye do have a look at the incredible photo collection that you can find online made by the French nature photographer Vincent Munier. It is thrilling how he after many hours, days and months and years have managed to pick up the expression of nature.

Julegaver, hvordan finder man på gode gaver med omtanke på miljø, natur, klima og sundhed? Ikke let. Vore tanker har været omkring og en af de ting vi nu søger har med sundhed at gøre. En kasse, hvor vi kan lægge vores telefoner og computere ned, når vi ikke bruger dem. Så undgår vi stråling og at blive lyttet til!...

This article is froom the Elephant Journal. It is written by Dani McGuire a lady with some insight into the Eastern philosophy and combining it with Western living. The proverb is useful. Let this be an inspiration to come to terms with what it is that stresses you and eliminate what you can.

Der findes mange gode råd i pressen og bøger og hos mennesker for hvordan vi skal og ikke skal leve. En hovedregel er at vi bør leve med naturen og gå i dens retning. Den der går i mod naturens retning vil lide mere og få flere problemer.