Unge og yoga

2022-03-15


Shristi Krama Vinyasa - for dig der er 13-18 år og 18-24 år?

Min undervisning for teenagere og unge voksne baseres almindeligvis op principperne for Shristi krama vinyasa. 

Shristi Krama Yoga er en traditionel yogametode, som er skabt for at ledsage unge og unge voksne i den periode af deres liv, hvor de gennemgår en intens transformation.

Hver seance er en dynamisk og rekreativ træning, som engagerer hver kropsdel: arme, skuldre, bryst, mave, ben osv. Øvelsessekvenserne udvikler kroppen på en symmetrisk måde og korrigerer og retter rygraden. 

Formålet er at opnå en harmonisk muskulatur, som sammenkæder styrke, smidighed og balance. Herudover, vil praktikken forbedre koncentration, øge hukommelsen og ofte give bedre selvtillid og selvværd. 

Som ung i min undervisning vil du lære den klassiske form af hver øvelse dvs. den ideelle position. Jeg vil dog altid hjælpe, hver enkelt til at tilpasse øvelserne, hvis du ikke har mulighed for at lave den. 

Yogaen vil hjælpe dig til at blive bedre til at balancere mellem indsats og lethed. Dette er et af yogaens principper. Vi fokuserer på, at du får opbygget en sund forståelse for din krop, din holdning og vigtigheden af at holde dig sund. Du vil helt naturligt blive bevidst om din sundhed.  

I træningen, vil du opbygge stærke knogler og muskler og opnå større fleksibilitet ved at dine muskler bliver længere. Yogaøvelserne arbejder indefra og derfor styrker du din kropsstruktur og dit skelet.

Yoga hjælper dig i din hverdag. Du vil lære, hvordan du kan få energi i din krop, når den føles tung og slap og hjælpe dig selv, når du ikke kan finde ro, hverken i kroppen eller i hovedet. 

Uden at du behøver at tænke så meget over det, vil du opleve, at du bliver gladere og mere tilfreds, føler dig stærkere og mere i balance. 

Yoga er en rejse, en bæredygtig en af slagsen, som hverken forurener miljøet eller dig, men som giver dig mulighed for at udforske, tage risici og pirre din nysgerrighed.

Yoga kan hjælpe dig med at håndtere stress ved at give dig lov til at opleve rum omkring dine bekymringer og hvad andre måtte synes om dig. I et stærkt informationssamfund, hvor du bombarderes af information fra de sociale medier mm., kan yogaen hjælpe dig med at blive mere klar i hovedet, så du bedre kan skelne mellem hvad der er godt for dig. 

Du bliver mere klar i din tale til dig selv med hensyn til de valg du tager, så du i højere grad respekterer dig selv og andre. 

Ved selvaccept og taknemmelighed bliver mindre kritisk overfor dig selv og mindre dømmende overfor andre.

Kom og giv det et skud.