Yogaterapi

2018-01-10

Hvordan ville din dag være uden ondt i lænden? Hvordan ville din aften være uden tunge ben? Og hvordan ville din arbejdsdag være uden ømhed og spændinger i nakken?

Med yogaterapi kan du forbedre din velvære. Du kan med enkelte præcise øvelser opnå væsentlige forandringer i din krop, så den kommer til at fungere bedre. Du giver din krop de bedste forudsætninger for at helbrede sig selv.

Vores krop har enorme ressourcer til at vedligeholde alle dens funktioner. Det er op til os at give de bedste forudsætninger ved at sørge for at dække kroppens behov for mad, drikke, motion, hvile mm.

Vi har alle ubalancer og større eller mindre skavanker. Disse har en umiddelbar indflydelse på vores helbred. Nogle har betydning fra fødslen, andre får betydning med alderen.

Yogaterapi gør dig uafhængig og selvstændig, du får dine helt egne øvelser, som du skal udføre. Med yogaterapi går vi fremad i skridt, som sikrer at kroppen får lov at vende sig til en ny situation. Dit program justeres derfor efterhånden, som din situation forandres.

I yogaterapi, interesserer vi os ikke meget for den ydre form, men for funktionen af kroppens organer og dele. Hvis vi eksempelvis får hjertearytmi i 40-årsalderen på grund af en scoliose, går vi ikke ind og forsøger at rette ryggen. Yogaterapi virker da med øvelser, som åbner op i området omkring hjertet, for at give det den plads, det har brug for til at virke normalt.

Yogaterapi udspringer af den yogastilart der hedder Viniyoga, som bygger på princippet om at tilpasse yogaen til elevens behov. Det er således kun muligt at få yogaterapi hvor du er en til en med en lærer.

En Yogaterapikonsultation

Ved en yogaterapikonsultation møder du din lærer og vi taler sammen og lærer hinanden at kende. Du fortæller, om det der udfordrer dig og jeg stiller dig spørgsmål, om det jeg anser for relevant vedrørende dit helbred og velvære.

Palpering, dvs. undersøgelse, hvor jeg mærker din rygsøjle, skuldrer mm for kunne danne mig et indtryk at din kropsbygning. Du vil blive bedt om at lave enkle bevægelser, så jeg kan se mobiliteten i alle led.

Du fortæller mig, hvor meget tid du kan bruge på din terapi og jeg designer derefter et passende program til dig. Vær opmærksom på, at yogaterapien er mulig på trods enhver fysisk begrænsning, som for eksempel dårlige knæ, amputerede kropsdele eller andre skader eller sygdomme samt alder.

En praksis kan være ganske enkel og blid, men kan også være af den mere krævende type. Efterhånden som du bliver bedre ændres din praksis, så den hele tiden er udviklende.

Der lægges stor vægt på din egen oplevelse af en øvelse og effekten af øvelsen. Oftest holdes en bestemt kandence i henhold til vejrtrækning og tid. Afhængig af eleven indlægges tid til observation og hvile i mellem øvelserne.

Vi aftaler, hvordan programmet praktiseres og hvornår vi mødes igen for opfølgning og justering mm.

Hvad kan jeg forvente ?

Med dit program i hånden, er det første skridt taget på vejen mod et bedre helbred og velvære i hverdagen. Du kan være stolt over dette skridt og føle dig udfodret af, hvad der måtte komme af udfordringer i forhold til at finde tiden. Men vær positiv og tro på, at du kan udføre din mission. Søg hjælp hos din lærer, hvis du går i stå eller synes dit program er for let eller svært. Du er altid velkommen til at ringe. Kontakt

Hvem kan få en konsultation?

Enhver der gerne vil styrke deres krop og sundhedstilstand. Yogaterapi er eksempelvis for dig der vil ud af en skade, igennem et sygdomsforløb, eller oplever længerevarende gener som gigt, eksem, allergi, højt blodtryk eller andet. Se mere på Hvad jeg tilbyder