Planter til te

2018-01-02

Planter til te

Tetid - Her til aften fik jeg lyst til at lave en kande te og kom til at tænke på rosmarinen ude i haven. Rosmarinte. Det havde jeg ikke tænkt så meget på indtil en veninde i Frankrig, som bor i lejlighed i Paris, gjorde mig opmærksom på denne sofistikerede drik. Og med masser af rosmarin i haven i Jerusalem, ja så var det lige til.

Og ja nu altså også lige ude foran køkkenvinduet. Takket være vores lejere, den har vidst nogle år på bagen den plante.

Hvis du ikke har prøvet det, så gør dig selv den tjeneste? Teen smager blidt og sødt og rosmarinsmagen kommer i den bagerste del af munden lige så stille, når jeg har sunket.

Timian er også en mulighed, den har vi også frisk i haven. Den er også god til forkølelse, som dampbad. Ja jeg har jo også nogle lindeblade jeg tørrede i sommer og brændenælder. Så lidt er der da i gemmerne.

Ellers blev jeg noget inspireret til at søge ud i naturen for at finde planter til te. Og ja årstiden er jo ikke til det, så jeg besluttede mig for at se på nogle dejlige sommerbillider af planter, som kan bruges.

Ja findes ude i naturen kan de ikke lige nu, men nogle af dem så købes og når naturen har været gavmild lidt senere i år, kan vi hente dem direkte fra skov og mark.

Sørg for at plukke i områder langt fra traffik og marker der sprøjtes.

Her er lidt til inspiration. Giv gerne lyd fra dig, hvis du har andre forslag.

Kamille

Korsknap

Rødkløver

Gederams

Brændenælde

Røllike

Vandmynte

På Urteguide.dk kan du læse mere om de enkelte planters effekt på vores helbred.

God fornøjelse.