Mobilstråling - godt at vide - Gør noget ved det

2021-12-17

Julegaver, hvordan finder man på gode gaver med omtanke på miljø, natur, klima og sundhed? Ikke let. Vore tanker har været omkring og en af de ting vi nu søger har med sundhed at gøre. En kasse, hvor vi kan lægge vores telefoner og computere ned, når vi ikke bruger dem. Så undgår vi stråling og at blive lyttet til!

I min søgning fandt jeg en side med gode råd til, hvordan strålingen kan begrænses. Læs og bliv klogere og inspireret til at gøre noget i det små.


10 gode råd i forbindelse med mobilstråling

1. Vent med at tage telefonen op til øret, til du kan se, at samtalen er gået igennem
Strålingen fra telefonen er markant højere, mens den forsøger at ringe op, hvorefter strålingen falder markant, når samtalen er gået igennem.

2. Begræns din brug af mobiltelefon inde i bilen eller monter en ekstern antenne, da bilens metalkarosseri reflekterer strålingen, så den bliver forstærket. Brug altid headsets, når du taler.

3. Brug hovedtelefoner eller højttalerfunktionen
Strålingen nedsættes betydeligt, når du taler via hovedtelefoner, men bemærk at almindelige headsets med kobberledningen er ledende på de elektromagnetiske stråler og sender disse op i dit hoved. Bluetooth er også stråler, som ifølge undersøgelser påvirker din krop negativt og kan give alvorlige bivirkninger. Du kan også bruge højtalerfunktion og holde telefonen væk fra dig i strakt arm. Fungerer bedst, når man er alene i rummet.

4. Undlad at have telefonen liggende ved din seng eller i soveværelset om natten
Mobiltelefonen udsender elektromagnetisk stråling ca. hvert 20 sekund og henter i løbet af natten data, opdateringer m.m. Det påvirker og stresser din krop unødvendigt. Du risikerer at være mindre frisk end normalt og måske med hovedpine eller følelsen af at være uoplagt. Samtidigt udsætter du din krop for 7-8 timers stråling, hvilket forskning viser på sigt kan give andre og mere alvorlige, negative bivirkninger som fx stress, depression, mental ubalance, søvnproblemer og i værste tilfælde kræft og hjernetumorer. Kan du ikke undvære telefonen hos dig, så anskaf en RadiCover anti-strålings mobilpose.

5. Brug kun telefonen til korte beskeder
Brug ikke telefonen til snak i halve og hele timer med bekendte. Brug i stedet en fastnettelefon hertil, da denne ikke udsender elektromagnetisk stråling. På denne måde undgår du både her-og-nu bivirkninger, samt langsigtet påvirkning af kroppen. Studier har vist, at holder man en mobiltelefon direkte op til øret, når man taler i den, udsættes man for elektromagnetiske felter, der er langt, langt større end de felter man kan måle i jordhøjde tæt på en sendemast. (Kilde: Kræftens bekæmpelse) Har du ingen fastnettelefon, anbefaler vi, at du bruger RadiCover Air Tube hovedtelefoner eller RadiCover mobilcover, som fjerner henholdsvis 99,9% og 86% af strålingen.

6. Undgå at gå med mobiltelefonen i din bukse eller jakkelomme
Bærer du telefonen tæt på kroppen i lange perioder af dagen, udsætter du kroppen og dine vitale organer unødigt for elektromagnetiske stråler. Ligeledes har studier påvist sammenfald mellem nedsat fertilitet hos mænd, der bærer telefonen i bukselommen. Kan du ikke undvære at have telefonen på dig, bør du anskaffe dig et anti-strålings mobilcover eller mobilpose.

7. Undgå WiFi-routers i din nærhed
Undgå så vidt muligt at opholde dig i nærheden af WiFi-routers - såvel hjemme som på dit arbejde. WiFi-routeren udsender massiv elektromagnetisk stråling, som undersøgelser har vist påvirker kroppen negativt. I Rusland, Tyskland og Canada har man fjernet WiFi på flere skoler af frygt for at påvirke børnene. Tyske myndigheder frarådede i 2007 at bruge trådløst internet. Kan du ikke undgå WiFi - beskyt da dit barn i skolen med et RadiCover anti-strålings cover.

8. Sluk for WiFi-routeren om natten
Du bruger det jo ikke alligevel. Dit immunsystem vil være på vagt hele natten overfor strålerne natten igennem, og bruge energien på at beskytte dig, fremfor at restituere og genopbygge celleskader og din krop, inden en ny dag går løs. Brug evt. et "tænd-og-sluk-ur", så skal du ikke selv huske at tænde og slukke morgen og aften. Optimalt set bør du kun bruge din trådløse router når dette virkelig er nødvendigt, og allerbedst kable dine apparater til Internettet i stedet for at bruge WIFI.

9. Børn bør ikke bruge mobiltelefoner til andet end korte beskeder
Studier har vist, at børn er betydeligt mere udsatte - næsten dobbelt så højt - for elektromagnetiske stråler, da deres kranium og væv er væsentligt tyndere end voksnes. Brug altid headsets til børn, hvis de skal bruge mobilen.

10. Slå 3G/4G/5G og WiFi fra på din telefon og tablet, når du ikke har behov for, at det er aktivt. Derved undgår du store mængder stråling. BØRN: Sæt tablet og telefon i flytilstand, når børn bruger den uden behov for netadgang, eller brug et RadiCover anti-strålingstæppe eller tablet cover, der reducerer 55-86% af strålingen, hvis apparater skal være på nettet.


Er det lidt overdrevet i din optik? Måske, men så ved du mere end før og kan tage aktivt stilling.

God dag.