Yoga er det, der er i naturens retning

2019-11-28

Barn, teenager, ung, midaldrende og ældre. Kvinde, mand. Vi er alle sammen forskellige. Vi tiltrækkes og inspireres af forskellige ting. Vi kan lide forskellig mad, musik, kunst osv.

En ting har vi dog til fælles og det er, at kommer af naturen - Vi er naturen - i vores grund er vi naturlige og vores rytme følger naturens. Vi ser det klarest hos babyer og mindre børn. 

I det samfund vi lever i, bringes mange af os væk fra naturen og dermed også væk fra kroppens rytme og dermed den fra naturens side indeboende kapacitet, styrke og helende kraft.

Vores krop er vi lavet til at hele os selv. Det gør den i fineste stil, bedst når den er i balance, men det sker hele tiden. I høj grad i vores uvidenhed. For eksempel når vi sover. Her regenereres celler og syge celler repareres eller skrottes. Der bliver gjort godt rent. Selvom vi forsøger at lave om på mange ting med kost og motion og arbejde, lys og mørke, dag og nat, så kan vi ikke komme væk fra, at vi har brug for naturens rytme, kundskab, visdom og styrke. 

Yogaen arbejder med naturen - i samme retning. Yoga er ikke hvad der går i mod naturen. Netop dette adskiller yoga fra meget anden aktivitet.