Giv din krop et boost... grin!

2020-11-04

Kære Læser

Hvor tit har du egentlig et grineflip! Kan du huske da du var lille og det lige pludselig kom? Hvordan det boblede i maven og ikke kunne stoppes, selvom andre sad mussestille omkring, og det ikke var det bedste tidspunkt, overhovedet. 

Prøv et øjeblik at mindes. Luk øjnene og tænk tilbage, mærk situationen, husk menneskerne, stemningen, stedet....

Forleden fik et af børnene i klubben, hvor jeg arbejder, sådan et grineflip: "Jeg tror jeg har fået et grineflip" sagde den 9-årige. Jeg glæder mig over børnenes lethed til at grine, le og gøre det med hele deres krop. Og faktisk hjælper de mig til at grine og le oftere end jeg har gjort det i nogle år. 

En anden oplevelse var i en første klasse, hvor elever der havde lyst kunne komme op og fortælle en vittighed. Aldrig har jeg lært så meget om fisk der grinede i kildevand og andre der var bange for at gå over vejen fordi der er hajtænder og meget mere. Det var så skønt at opleve de små fortælle og grine af hinandens vittigheder. 

Det er dejligt og befriende.

Vi lytter til franske komikere hjemme hos os. Deres humor er ikke altid så let for en nyfranskmand som mig, der er en del kultur og fortid, som for mig kun daterer til 1995. Men når jeg så oplever  min mand eller min familie bryde ud i høj latter, så kan jeg ikke lade være med følge trop. Skønt.

Vores humor er forskellig! Jeg husker da jeg var lille, at jeg ofte hørte om "sort humor". Galgenhumor og andre udtryk. I hvertfald noget at grine af, forundres over og så glemme igen. 

Find muligheder for at grine, le og lette trykket, også i disse dage. Brug det der virker for dig. Måske er du ikke til vittigheder, komikere ... men måske er du til sangtekster, sjove bøger, film. 

Prøv at lyt til denne korte ted-talk. Den er på engelsk, men få det ud af det kan. 

Den korte besked: at på under to minutter vil din krop begynde at frigive lige netop de hormoner og neurotransmittere, som giver den positive effekt i vores krop. Børn ler 300 gange om dagen. Vi voksne: 30! Lad os gøre noget ved det.

Her er dit link til Happier in 5 minutes. Den korte version af hvad du skal:

1. Rejs dig op

2. Træk vejret ind og:

         - Begynd at le også selvom du bare lader som om.

         - Tænk på noget virkelig skørt du har gjort. Grin af dig selv.

         - Find nogen at grine med.

Del gerne dine ideer, måske har nogen brug for dem.

God fornøjelse!