Bevægelse og hjemmeskole - Del 2

2020-03-22

En flot dag har det jo været og mange har vel fundet vejen udenfor. Men afhængigt af alder kommer det nok mere eller mindre frivilligt og naturligt. Hos os er det let for den 10-årige dreng og udfordrende for den 14-årige pige. Hvordan får vi dem bevæget? Nogen har fået opgaver fra skolen.

Et eksempel er en skole, hvor læreren har optaget fitnessprogrammer og sendt på video og givet eleverne til opgave at løbe 2-3 kilometer hver dag og tage tid. En anden skole henleder forældrene til at hjælpe børnene ud og i gang. En tredje skole siger ingenting overhovedet.

Hvordan skal vi forholde os som forældre? Hvis vores børn ikke naturligt føler trang til bevægelsen? Skal vi give dem en youtube kanal at følge? Piske dem ud? Lave fitness med dem? I vores område ser vi flere, der er ude og cykel mountainbike eller gå med deres unge. Dejligt at se, nye tider, gode initiativer. Men det er langt fra alle, der kommer ud. Og langt fra alle der får bevæget sig.

Og hvad skal vi finde på udover skoleopgaverne? Mange gode ideer er blevet delt på facebook har jeg set. Sikkert også noget om, hvordan skal vi få ungerne udenfor og få dem til at bevæge sig?

Nok er det let for dem, der endnu ikke er i puberteten. Men for teenagerne er det sværere at finde motivationen til at komme ud. At gå er kedeligt og ikke checket. At løbe er hårdt, kan virke svært, uvant og kikset. Styrketræning kan vi måske gøre derhjemme.

Yoga er en mulighed og det er den, jeg vil give jer ideer til. Meld dig til Velvære for alle nu på facebook eller meld dig til mit nyhedsbrev her, så får du nyt om hvornår jeg holder live klasser for dit barn.