Forebyggelse for begyndere - del 1

2018-04-06

Idag er den dag, hvor projektet begynder. Det skal være længe nok til at få produktet færdigt. Jeg får brug for en pæn portion vedholdenhed. Jeg skriver det her, fordi det giver mig en forpligtigelse overfor dig, som jeg skriver til. Du fortjener, at vide mere om dig selv, og blive i stand til at hjælpe dig selv og tage vare på dig selv.

Løft lige blikket og find noget natur at se på. Bare et eller andet. Find noget blåt, grønt, gult, lilla, rødt, brunt. Oplev farven, se på den uden at beslutte eller analysere.

Har du mulighed for at røre ved naturen? Et træ, et blad, mos, jord... Hvis du har et æg, så tag det op, rul det mellem hænderne. Luk øjnene og mærk formen, overflade, strukturen. Giv dig selv tid. 

En smag, find noget at smage, måske noget du kan lide eller noget der er salt eller surt. Stik måske fingeren i saltvand, lav det selv hvis du ikke er ved havet. Smag.

Bliv opmærksom på en duft... en duft af noget. Er der en duft? en blomst, nybagt brød. Gå forbi bageren, hvis den lugt tiltrækker dig. Eller find en lugt, noget der ikke er så lækkert. 

Hvad hører du lige nu? Fingrer mod et keyboard? Vand der drypper? Vinden i vinduerne? Mennesker der snakker? Musik? Fuglekvider....regnen mod ruden? 

Dine sanser hjælper dig med at være tilstede. Vær her, lige nu.

God fornøjelse 

Smil og øjenkontakt,

Susanne

 

For dig der er 13 eller mere

... og det du kan gøre selv for at bevare en sund krop så længe som muligt.

Din sundhed afhænger af mange faktorer og en del af dem har du ikke selv indflydelse på. F.eks. havde du ikke noget at skulle have sagt i forhold til hvem din mor og var er, deres måde at leve på da de lavede dig. Noget handler også om genetik. Lad os ikke dvæle ved det er ikke kan laves om. Men se fremad. Og begynde lige nu.

Du er, hvad du spiser.

Vi ved vidst godt, at det kun er en halv sandhed. Hvad mere har du behov for at vide.

Læs videre senere.....